top of page

Informatie

architectuur

Wie een huis bouwt laat eerst een plan maken door een architect. Waarom zou je dat dus niet doen voor je website ? 

Op die manier vermijd je dat je website enkel een mooi plaatje wordt, maar eigenlijk de bezoekers op hun honger laat zitten. 

Maak van je website een professionele informatie- en contactplek om op een zinvolle manier met je doelgroep te communiceren, door middel van :

  • Structuur

  • Duidelijke navigatie

  • Relevante content-blokken

Site structuur (sitemap)

We zouden niet CONTENTeR heten als we niet bekommerd zouden zijn om de inhoud van je website. 

Een duidelijke en goed gestructureerde website helpt bezoekers om snel hun weg te vinden in de informatie die je op je site aanbiedt.  

We denken na over die structuur. Daarvoor gaan we uit van de echte behoeften van klanten en de informatie waarnaar ze op zoek zijn.   

We werken de sitemap uit in Slickplan. Dat is een handig tool waardoor we veel tijd uitsparen, en waarmee de designer (of jijzelf) direct aan de slag kan.   

Slickplan_view_website
New Wireframe 1.png

Content Blokken

Ook de manier waarop binnen elke pagina de verschillende inhoudelijke elementen geordend en gerangschikt worden is belangrijk.

Vaak is het in detail uittekenen van al die content blokjes, in een zogenaamd wireframe, geen optie om een eenvoudige website betaalbaar te houden.   Niettemin maken we een ruwe opdeling of schets waarmee de webbouwer (of jijzelf) de pagina's gestalte weet te geven. 

Voor onze eigen websites voegen we de elementen direct toe aan het paginaontwerp.  Zo besparen we kostbare tijd en kunnen we de prijs voordelig houden. 

 

Mobiele website

We houden rekening met de relevantie van elk type content op een mobiele telefoon. 

Een mobiele website biedt daarom andere informatie dan je "gewone" website. Denk aan een routebeschrijving en de mogelijkheid je direct vanaf je website te bellen of een bericht te sturen. 

Daarom opteren we ervoor te bepalen welke content zich goed leent tot het gebruik op een kleiner scherm.  Responsive sites, waarbij enkel de schaal wordt aangepast en de opbouw vereenvoudigd, is niet geschikt voor elke website.  

Snag_1c420388_edited.png

Met onze pragmatische aanpak brengen we onze ervaring met het uitschrijven van user stories en use cases, net als de uitwerking van gedetailleerde wireframes, binnen het bereik van iedereen die professionele websites bouwt en daarbij denkt vanuit het perspectief van de gebruiker. 

Deze service staat volledig los van het webplatform wat wordt gebruikt of de designer die het grafisch concept uitwerkt. We leveren deze service evengraag op voor bevriende designers die op ons beroep doen, of voor klanten die hun website zelf willen bouwen in geïntegreerde omgevingen zoals Weebly, Wix, Squarespace of zelf aan de slag gaan met Wordpress of Craft. 

bottom of page